Bewonder de Pixi-expositie!
 
Beste kinderboekenliefhebber,

Vandaag geopend op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek Den Haag: de expositie
De koning van de jungle. Illustraties van de finalisten en winnaar van de Pixi Award 2019. 

Geen betere manier om de Kinderboekenweek te beginnen! Bekijk ook de vitrine en raad mee hoeveel Pixi-boekjes in de vaas zitten. Dan maak je kans op een Pixi-serie naar keuze!

In deze expositie bewonder je de mooiste inzendingen van de Pixi-boekjes illustratiewedstrijd van kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken. Bekijk er ook alle 95 Pixi-boekjes die tot nu toe zijn verschenen, en blader door het prentenboek en Pixi-boekje die als resultaat van de wedstrijd zijn verschenen.

Je bezoekt de expositie t/m 17 januari 2021.

 
Help jij dit bijzondere nieuws te verspreiden?
Ken je de Pixi-boekjes nog niet? Lees er alles over!
 
 
 
 
 
Jungle verhaal
 
Het verhaal voor de wedstrijd was al af:

Muis vraagt aan Leeuw waarom hij de koning van de jungle wordt genoemd. Leeuw noemt van alles op; hij brult het luidst, hij is het grootst, het engst en het mooist. Maar de andere dieren, Gorilla, Olifant, Krokodil en Papegaai, bewijzen meteen dat hij ongelijk heeft. Is Leeuw dan toch niet de koning van de jungle?

Toen waren er nog illustraties nodig! Iedereen mocht meedoen aan de wedstrijd. Er kwamen veel prachtige inzendingen binnen, uit binnen- en buitenland, en de tien mooiste zie je in deze expositie.
 
En de winnaar?
Dat is Iris van Hassel. Zij mocht alle illustraties voor het nieuwe Pixi-boekje maken en dat boekje ligt nu in de winkel!

En omdat we de illustraties zo mooi vonden, maakten we er ook meteen een prentenboek op normaal formaat van.
 
Bekijk het boek
Nieuwe illustratiewedstrijd!
 
Tekentalenten kunnen dit jaar weer meedoen met de Pixi Award! Deze wedstrijd loopt nog tot 2 november 2020. Alle informatie over de wedstrijd vind je hier.
 
 
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nathalie Bierhuizen via nathalie@vierwindstreken.com of 070-4131191. U kunt meer lezen op vierwindstreken.com en pixiboeken.nl.
 
 
De Vier Windstreken
Ampèrelaan 3
2289 CD Rijswijk
T 070-413 11 91
www.vierwindstreken.com
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest